Kirjat

MICHI

https://www.adlibris.com/fi/kirja/michi-9789511237136

Otavan julkaisema japanin kielen oppikirjasarja. Michi 1tie japanin kieleen esittelee japanin kielen perusrakenteita. Tarinassa suomalainen nelihenkinen Salosen perhe matkustaa Tokioon ja Kyotoon tapaamaan vanhoja tuttuja ajalta, jolloin he asuivat Japanissa. Tytär Sanna käy ostoksilla entisen koulukaverinsa Marikon kanssa ja Tuomas käy rock-konsertissa. Teos on kirjoitetttu pääosin latinalaisilla aakkosilla.

Michi 2 – vuosi Japanissa kertoo vastaavasti Tuomaksen vaihto-oppilasvuodesta tokiolaisessa yliopistossa eri vuodenaikoina, joten lukija tutustuu tarinoiden lomassa eri vuodenaikoihin. Kirjan tarinoissa liikutaan eri kulkuvälineillä, verrataan maidemme ilmastoja ja käydään kaupoissa. Tuomas tutustuu asuntolassa japanilaisiin opiskelijoihin sekä Japanin koulujärjestelmään ja maantieteeseen. Kirja on kirjoitettu japanin kirjoitusjärjestelmällä, mutta kiinalaisperäisten kanji-merkkien yläpuolelle on merkitty ääntämisohjeet kanamerkein.

Konnichi wa 1

https://www.adlibris.com/fi/kirja/konnichi-wa-1-9789517923996

Alkeiskirja aikuisopiskelijoille, jotka ovat erityisesti kiinnostuneita työelämässä vaadittavasta kielestä ja tapakulttuurista. Kirjassa japanilaisryhmä vierailee suomalaisessa yrityksessä. Lisätietoja kirjasarjasta suoraan tekijältä.